Centre de seguretat i privadesa

La nostra estratègia davant de contingut perillós i enganyós

Els equips de Spotify treballen constantment per oferir una experiència segura i positiva als nostres creadors, oients i anunciants. Tot i que la major part del contingut de la nostra plataforma compleix les polítiques i la major part del temps d'escolta es dedica a contingut amb llicència, alguns usuaris malintencionats podrien provar d'esguerrar l'experiència compartint informació enganyosa o manipulada. Quan identifiquem contingut que infringeix les Normes de la plataforma de Spotify, prenem les mesures necessàries al més aviat possible. Continua llegint per obtenir més informació sobre les pràctiques que seguim per fer que Spotify continuï sent un espai segur.

El contingut enganyós pot adoptar moltes formes, des de rumors inofensius fins a campanyes molt serioses i amb objectius específics, pensades per sembrar la por entre les comunitats i fer-los mal. En un món en canvi constant, aquestes tendències evolucionen ràpidament. Per això, aprofitem l'experiència dels nostres equips interns i dels nostres socis externs per entendre millor aquests tipus de manipulació.

En molts casos, pot ser que algú comparteixi aquest contingut maliciós sense ser conscient que és fals o enganyós. I, tot i que algunes afirmacions falses no són perilloses, com ara dir que el teu gos és el més intel·ligent del món, n'hi ha moltes altres que sí que ho són, com per exemple dir que el càncer no existeix. Sovint el terme "informació errònia" s'utilitza per descriure diferents tipus d'informació manipulada, com la desinformació, que és contingut que usuaris malintencionats comparteixen deliberadament amb la finalitat de sembrar dubtes sobre contingut autèntic.

El contingut perillós i enganyós té matisos i una complexitat que requereix una avaluació curosa. Creiem que abordar aquest tipus d'infraccions a través de diferents categories de polítiques ens permet prendre decisions més efectives i precises.

Per exemple, a les nostres polítiques de contingut perillós deixem clar que no permetem cap mena de contingut que promogui informació mèdica falsa o enganyosa que pugui causar danys fora de la plataforma o amenaçar directament la salut pública. Un altre exemple el constitueixen les nostres polítiques de contingut enganyós, que expliquen que prenem les mesures pertinents davant de contingut que prova de manipular els processos relacionats amb les eleccions o d'interferir-hi, inclòs el que intimida o impedeix que els votants participin en les eleccions.

En avaluar aquestes formes d'ús abusiu en línia, tenim en compte diversos factors, com ara els següents:

  • el fons del contingut (per exemple, si el creador s'està fent passar per una altra persona);
  • el context (per exemple, si es tracta d'una notícia sobre un discurs perillós que s'està començant a estendre o si defensa el discurs en si);
  • la motivació (per exemple, si el creador està provant d'enganyar l'usuari perquè voti passada la data límit);
  • el risc de danys (per exemple, si hi ha una gran probabilitat que la difusió del discurs provoqui un dany físic imminent).

Els enganys perillosos acostumen a ser hiperlocalitzats i a estar dirigits a mercats, idiomes i poblacions en risc concrets. Per abordar-los, apliquem els nostres coneixements sobre el mercat local per assegurar-nos que seguim de prop les tendències emergents que puguin presentar un risc greu de dany i intentem ampliar aquests coneixements humans fent servir classificadors d'aprenentatge automàtic. Aquesta estratègia es coneix com a "the human in the loop".

Som conscients que aquest tipus de contingut pot ser més freqüent en períodes d'incertesa i volatilitat, en què la informació de fonts fiables podria ser escassa. Per aquest motiu, també podem prendre algunes mesures contra contingut per limitar la difusió de contingut potencialment abusiu durant èpoques sensibles, que és quan hi ha un major risc que sorgeixin discursos perjudicials que fomentin la violència fora de la plataforma.

Per exemple, podem restringir la visibilitat del contingut en recomanacions, incloure una advertència de contingut o retirar-lo directament de la plataforma. També podem mostrar contingut de fonts fiables per garantir que els nostres usuaris tinguin accés a informació fiable i precisa, com ara enllaços a recursos oficials relacionats amb les eleccions, desenvolupats i actualitzats per les juntes electorals.

Perfeccionem contínuament les nostres polítiques i les directrius que facilitem als revisors en funció dels comentaris que rebem de l'equip intern de Spotify, de les parts interessades externes i dels nostres socis de l'Spotify Safety Advisory Council.

Pots obtenir més informació sobre les nostres estratègies de seguretat aquí i consultar la guia que vam elaborar per als creadors durant les últimes eleccions aquí.